Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Wilt u uw eigen personeel, maar misschien ook gasten of leveranciers, op een flexibele manier toegang tot uw gebouw of terrein geven? Dan is het wel zo handig wanneer zij slagbomen, poorten, hekken of deuren zelf kunnen openen. Ook wanneer die toegangsmogelijkheden voor onbevoegden dicht moeten blijven. Voor dit doel zijn pulsgevers zoals handzenders, codepanelen of proximitylezers nodig. Pulsgevers zijn onlosmakelijk verbonden aan een toegangscontrolesysteem op basis van persoonsherkenning. Er zijn veel verschillende soorten pulsgevers op de markt. Hierna worden de volgende pulsgevers toegelicht:

 • drukknoppen
 • handzenders
 • sleutelschakelaars
 • codepanelen
 • proximitylezers
 • APP bediening

Pulsgevers 680x250 WEB

Drukknoppen

En drukknop is een directe, elektronische bediening van een poort, hek, slagboom of (garage)deur die door iedereen bediend kan worden en dus niet aan één bepaalde persoon of groep van personen is gekoppeld. Soms is het bijbehorende bedieningspaneel uitgerust met twee knoppen: één knop voor open en één knop voor dicht. Maar vaak zit er maar één kop op: de poort of de slagboom gaat dan automatisch weer dicht. Er kan ook een rode ‘dodemansknop’ op het paneel zitten om het openen of sluiten van de toegang om veiligheidsredenen direct te kunnen stoppen. Een drukknop kan wel persoonlijk worden bediend, maar niet op afstand. Het bedieningspaneel van de drukknop(pen) is meestal dicht bij de bijbehorende toegang aangebracht. Om er gebruik van te kunnen maken moet de gebruiker dus in de buurt van de poort, het hek, de slagboom of de (garage)deur staan. 

Handzenders

En handzender is feitelijk een op afstand bedienbare drukknop. Het is de persoonlijke afstandsbediening van een geautomatiseerde deur, poort, hek of slagboom. Een handzender biedt wat meer flexibiliteit dan een drukknop, omdat je hiermee vanaf een wat grotere afstand de toegang kunt bedienen. Bovendien kun je handzenders persoonlijk toekennen en uitreiken aan mensen. Dit maakt een handzender geschikter voor toegangsbeveiliging en toegangscontrole dan een drukknop. 

Sleutelschakelaars 

Een sleutelschakelaar heeft qua installatie veel weg van een drukknop. Er is echter een belangrijk verschil: de gebruiker moet over een sleutel beschikken om de bijbehorende toegang te bedienen. Een sleutelschakelaar is om die reden net als een handzender geschikter voor toegangsbeveiliging en toegangscontrole dan een drukknop. Het voordeel van een sleutelschakelaar in vergelijking met een handzender is dat een sleutel altijd werkt. Een handzender werkt op batterijen die op tijd vervangen moeten worden. 

HEAVY-CODE vandalismebestendig codepaneel met proximitylezer

HEAVY-CODE vandalismebestendig codepaneel met proximitylezer
550120

 • Vandalismebestendig
 • Met proximitylezer
 • Max. 2000 gebruikers

Regular Price € 135,00 excl. btw

€ 110,00 excl. btw € 133,10 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Sleutelschakelaar Orion eurocilinder opbouw 1 contact

Sleutelschakelaar Orion eurocilinder opbouw 1 contact
110010

 • 1x contact NO (puls)
 • Vandalismebestendig opbouw
 • Met europrofielcilinder

Regular Price € 60,50 excl. btw

€ 46,50 excl. btw € 56,27 incl. btw
Bekijk en Bestel >>

Codepanelen

Een codepaneel combineert de bediening van een deur, hek, poort of slagboom met een toegangscode. De toegang gaat alleen open wanneer de gebruiker de juiste toegangscode invoert. Het codepaneel GALEO van CDVI is dankzij een externe sturing vandalismebestendig. Wanneer het codepaneel bij een inbraak of als gevolg van vandalisme wordt verwijderd of vernield, kan de poort, deur of slagboom niet meer worden geopend.

Proximitylezers 

Proximitylezers maken gebruik van een elektromagnetisch veld of een bundel van elektromagnetische straling om zonder fysiek contact op enige afstand een object te detecteren. Een voorbeeld hiervan is een kaartlezer. Je houdt de kaart voor de lezer, waarna de lezer de kaart herkent en als gevolg daarvan een actie zoals het openen van een deur aanstuurt. 

Met een proximitylezer kunt u net als met een handzender, een sleutelschakelaar of een codepaneel de toegangscontrole van uw terrein of gebouw persoonsgebonden maken. De poort, slagboom of deur gaat alleen open wanneer de persoon over de juiste kaart, badge of pas beschikt. Een proximitylezer heeft geen mechanische onderdelen. Ook is er geen fysiek contact tussen de lezer en de kaart, badge of pas. Hierdoor hebben proximitylezers een hoge betrouwbaarheid en lange levensduur. 

APP bediening

Bedient u liever uw poort, slagboom of deur met een app op uw smartphone, dan is de PAL app hier de meest geschikte oplossing voor. De PAL app maakt verbinding met de PAL bluetooth module of met één van de PAL GSM modules en u gebruikt op deze manier uw telefoon als handzender. Met deze app kunt u ook anderen uitnodigen die ook toegang krijgen en beheert u op eenvoudige wijze al de gebruikers en maakt u tijdschema's aan. Dus kortom, een compleet toegangscontrolesysteem op uw smartphone. De PAL modules zijn universeel en bruikbaar in combinatie met alle andere merken poortopeners en slagbomen.