Voor 15:00 besteld, VANDAAG verzonden!

Zoek je een hulpmiddel om je (parkeer)terrein of oprit tijdelijk af te sluiten voor (vracht)auto’s? En doe je dat het liefst op zo’n manier dat een selectieve groep bezoekers wél door de afsluiting kan? Dan is een automatische inzinkbare verkeerspaal de ideale oplossing. Dat is een elektrische paal die je met een druk op de knop de grond in kunt laten zakken. Familieleden, collega’s, klanten, leveranciers of andere reguliere bezoekers geef je een afstandsbediening van de verkeerspaal, zodat zij altijd jouw terrein of oprit op kunnen. Zo’n verkeerspaal wordt ook wel een poller of bollard genoemd. Portacon is dé specialist op het gebied van terreinafsluiting.

Slagboom, poort of verkeerspaal?

Nu zijn er meer manieren om een (parkeer)terrein, oprit of toegangsweg af te sluiten. Als ondernemer of gebouwbeheerder kun je voor dit doel ook een slagboom, draaipoort of schuifpoort installeren. Maar die nemen veel meer ruimte in beslag en zijn gevoeliger voor weersinvloeden en vernielingen. Een verkeerspaal is robuust en vandalismebestendig. Bovendien zie je er niets van zolang de paal in de grond zit. Door die eigenschap is een elektrische poller, of inzinkbare paal ook een elegante toegangstechniek.

verkeerspaal rise vigilant 500

Toegangstechniek met automatisering en beveiliging

De keuze van een toegangstechniek is een afweging tussen diverse belangen. Wat is het doel van de toegangstechniek, hoe gebruiksvriendelijk moet die zijn, wie maken er allemaal gebruik van en om welke aantallen gaat het? Als specialist in toegangstechniek neemt Portacon die afweging graag met je door, zodat je de juiste keus uit alle beschikbare technieken kunt maken. Wij leveren graag een integrale totaaloplossing. Dit betekent dat we alle accessoires die nodig zijn om je toegang te automatiseren en beveiligen op maat kunnen meeleveren. Hierna alvast meer informatie over de elektrische paal uit de grond, ofwel de automatische inzinkbare verkeerspaal.

Handmatige verkeerspalen

Wil je een bepaalde periode een deel van je terrein afsluiten? Maar dan ook echt voor iedereen, zodat niemand een afstandsbediening nodig heeft om door de afsluiting te kunnen? Dan is een elektrische paal uit de grond niet nodig. Je kunt dan beter een handmatige verkeerspaal nemen.

Een handmatige verkeerspaal werkt met een sleutel en een gasveer. Met de sleutel activeer je de gasveer, waardoor de paal omhoog komt. Zodra de paal volledig omhoog staat, wordt hij automatisch vergrendeld.

Automatische verkeerspalen

Met een elektrische paal uit de grond bedoelen we een automatische verkeerspaal. Zo’n paal heeft een elektrische motorsturing die de aandrijving van de paal aanstuurt. De sturing reageert op de puls van een pulsgever zoals een handzender. Een automatische verkeerspaal is een betere optie dan een handmatige verkeerspaal wanneer:

  • de verkeerspaal vaak de grond in moet om de afsluiting tijdelijk op te heffen.
  • de verkeerspaal door een selectieve groep bezoekers moet kunnen worden bediend.

Elektrische paal uit de grond met toegangsautomatisering

Stel dat je met een verkeerspaal de toegang tot je parkeerterrein via de receptie doseert. De bezoeker meldt zich via een intercomsysteem bij de receptie, waarna de receptionist de paal laat zakken. Dan is het wel zo handig dat die dat via een druk op de knop automatisch kan doen. Bij veel verkeer is een slagboom een efficiënter middel om de toegang tot een parkeerterrein te doseren.

Wil je dat een selectieve groep bezoekers de afsluiting van je terrein of oprit zelfstandig kan opheffen? Ook dan is een automatische verkeerspaal nodig, in combinatie met een afstandsbediening zoals een handzender.

Een automatische verkeerspaal kan zowel hydraulisch als mechanisch aangedreven zijn. Een hydraulische aandrijving werkt op oliedruk. Zo’n paal werkt ook wanneer de stroom uitvalt. Je krijgt die dan met behulp van een persoonlijke ontgrendelingssleutel alsnog eenvoudig naar beneden.
anti_terrorisme_bollard_portacon_verkeerspaal.png

Het verschil tussen een elektrische paal uit de grond en een vaste verkeerspaal

Een elektrische paal uit de grond is dus inzinkbaar. Dat is het grote verschil met een vaste verkeerspaal. Die kun je niet in de grond laten zakken en is dus alleen een optie wanneer je een oprit, toegangsweg of terreindeel voor een lange periode of mogelijk zelfs definitief af wilt sluiten. Die afsluiting is dan niet flexibel: geen enkele (vracht)auto kan er door. Met een verkeerspaal houd je geen fietsers en voetgangers tegen.

Bij Portacon kun je terecht voor een elektrische paal uit de grond met een hydraulische of mechanische aandrijving. Inclusief toebehoren zoals instortbehuizing, motorsturing en LED verlichting. Zie onze webshop voor de verschillende soorten verkeerspalen, hekopeners, intercom systemen, gsm modules en toegangsautomatisering.

 

NOG VRAGEN, NEEM DAN CONTACT MET ONS OP:

Op werkdagen zijn we bereikbaar van 8:00 - 17:00 uur.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0548-542590

 

Stel uw vraag